Kalória táblázat

Búzacsírás kenyér

A búzacsírás kenyér olyan kenyér, amelynek a tésztájába búzacsírát kevernek. A búzacsíra a búzaszem csírázó része, és magas tápértékkel rendelkezik,...

bővebben

Bivalyhús

A bivalyhús (Bos taurus) a marhafélék családjába tartozó állat húsából származik. A bivalyok húsa általában vörösesbarna színű és erőteljes ízű, és...

bővebben

Búzakorpás kenyér

A búzakorpás kenyér olyan kenyér, amelynek a búzaliszt mellett búzakorpát is hozzáadnak a tésztájához. A búzakorpa magas rosttartalmának...

bővebben

Bivalytej

A bivalytej (más néven bivalytej) egy tejtermék, amelyet a bivalyok teje alapján készítenek. A bivalytej magasabb zsír- és fehérjetartalmú, mint a...

bővebben

Bölényhús

A bölényhús a bölény (Bison bison) testrészeiből származó hús, amelyet általában sütve vagy főzve fogyasztanak. A bölényhús magas fehérje- és...

bővebben

Bab (száraz)

A bab (Phaseolus vulgaris) egy száraz hüvelyes növény, amelynek magjai széles körben használatosak az étkezésben. A bab magas fehérje- és...

bővebben

Alföldi kenyér

Az alföldi kenyér hagyományos magyar kenyér, amelyet a Kárpát-medence alföldi területein készítenek. Általában rozs- és búzalisztből készül, és...

bővebben

Adzuki bab (főtt)

Az adzuki bab (Vigna angularis) egy hüvelyes növény, amelynek apró, vörös színű babjai vannak. Főzve vagy párolva fogyasztják, és gazdag fehérjében,...

bővebben

Aludttej

Az aludttej egy olyan tej, amelyet általában mandulából vagy kesudióból készítenek. Ez a tej alternatívája lehet a hagyományos tejnek azok számára,...

bővebben
Fedezz fel még több cikket!

EGÉSZSÉG

Szellemi és testi egészség, Fitness, Wellness

 

EDZÉS

Funkcionális edzés, futás, tömegnövelés

 

ÉTREND & TÁPLÁLKOZÁS

Diéta és fogyás, vitaminok