Pekándió

2023. március 21.

A pekándió (Carya illinoinensis) egy nagy, kemény héjú dióféle, amely az USA déli részén honos. Gazdag fehérjében, egészséges zsírokban és rostokban, valamint számos ásványi anyagban és vitaminban. A pekándió fogyasztása javíthatja az agy működését, csökkentheti a szívbetegségek kockázatát és segíthet a testsúlykontrollban.

Pekándió kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 691 kcal
  • Fehérje: 9.2 g
  • Zsír: 72.0 g
    • Telített: 6.2 g
    • Egyszeresen telítetlen: 40.8 g
    • Többszörösen telítetlen: 21.6 g
  • Szénhidrát: 4.3 g
    • Cukor: 4 g
  • Rost: 9.6 g
  • Nátrium: 0 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 20

Ételek, amiben van Pekándió

1. Pekándiós sült csirkecomb
2. Pekándiós saláta kecskesajttal és rukkolával
3. Pekándiós zabkása friss gyümölcsökkel
4. Pekándiós csokoládétorta
5. Pekándiós pirított zöldségek quinoával

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben