A zöldborsó (Pisum sativum) egy hüvelyes növény, amelynek a hüvelyében található a mag. Főzve vagy párolva fogyasztják, és gazdag fehérjében, rostban és vitaminokban. A főtt zöldborsó kiválóan használható salátákban, levesekben, tésztákban és egyéb ételekben.
Zöldborsó (főtt) kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 84 kcal
- Fehérje: 5.4 g
- Zsír: 0.2 g
- Telített: 0 g
- Egyszeresen telítetlen: 0 g
- Többszörösen telítetlen: 0.1 g
- Szénhidrát: 10.1 g
- Cukor: 5.9 g
- Rost: 5.5 g
- Nátrium: 3 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 48
Ételek, amiben van Zöldborsó (főtt)
1. Zöldborsókrémleves
2. Zöldborsófőzelék
3. Zöldborsós rizottó
4. Zöldborsós saláta
5. Zöldborsós tészta