Zöldborsó (főtt)

2023. március 21.

A zöldborsó (Pisum sativum) egy hüvelyes növény, amelynek a hüvelyében található a mag. Főzve vagy párolva fogyasztják, és gazdag fehérjében, rostban és vitaminokban. A főtt zöldborsó kiválóan használható salátákban, levesekben, tésztákban és egyéb ételekben.

Zöldborsó (főtt) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 84 kcal
  • Fehérje: 5.4 g
  • Zsír: 0.2 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.1 g
  • Szénhidrát: 10.1 g
    • Cukor: 5.9 g
  • Rost: 5.5 g
  • Nátrium: 3 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 48

Ételek, amiben van Zöldborsó (főtt)

1. Zöldborsókrémleves
2. Zöldborsófőzelék
3. Zöldborsós rizottó
4. Zöldborsós saláta
5. Zöldborsós tészta

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben