Vaddisznóhús

2023. március 21.

A vaddisznóhús a vadon élő disznó (Sus scrofa) húsa, amelyet vadászat során szereznek be. A vaddisznóhús magas fehérje- és alacsony zsírtartalmú, és számos fontos tápanyagot tartalmaz, például vasat és B-vitaminokat. Azonban fontos megjegyezni, hogy a vaddisznóhús fogyasztása bizonyos egészségügyi kockázatokkal járhat, például a trichinellózis fertőzés lehetőségével.

Vaddisznóhús kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 122 kcal
  • Fehérje: 21.5 g
  • Zsír: 3.3 g
    • Telített: 1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 1.3 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.5 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 0 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Vaddisznóhús

1. Vaddisznópörkölt: A hús apróra vágva, hagymával, fűszerekkel és paradicsommal főzve, sűrűsítve liszttel vagy tejföllel.

2. Vaddisznóragu: A hús nagyobb darabokban, zöldségekkel és fűszerekkel főzve, amíg puhára nem fő.

3. Vaddisznó steak: A hús szeletekre vágva, fűszerezve és serpenyőben vagy grillen sütve.

4. Vaddisznó szűzérmék: A hús apró darabokra vágva, fűszerezve és serpenyőben sütve.

5. Vaddisznó kolbász: A hús darálva, fűszerezve és töltve bélbe, majd füstölve vagy sütve.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben