Tyúktojás (sárgája)

2023. március 21.

A tyúktojás sárgája gazdag fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például a B-vitaminok, a D-vitamin, a vas és a cink. A sárgája a tojás tápanyagdús része, míg a fehérje a tojásfehérjében található. A tyúktojásokat általában főzve, sütve vagy tojásrántottában fogyasztják.

Tyúktojás (sárgája) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 322 kcal
  • Fehérje: 15.9 g
  • Zsír: 26.5 g
    • Telített: 9.6 g
    • Egyszeresen telítetlen: 11.7 g
    • Többszörösen telítetlen: 4.2 g
  • Szénhidrát: 3.6 g
    • Cukor: 0.6 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 48 mg
  • Koleszterin: 1085 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Tyúktojás (sárgája)

1. Rántotta: A legklasszikusabb tojásos étel, amelyben a sárgája az egyik fő összetevő.

2. Tiramisu: Az olasz desszert egyik fő hozzávalója a tojássárgája, amely a krém alapját adja.

3. Hollandi mártás: A hollandi mártás elkészítéséhez szükséges a tojássárgája, amelyet a vajjal és a citromlével együtt főzünk össze.

4. Majonéz: A majonéz egyik fő összetevője a tojássárgája, amelyet olajjal és mustárral keverünk össze.

5. Piskóta: A piskóta elkészítéséhez szükséges a tojássárgája, amelyet a cukorral és a liszttel együtt keverünk össze.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben