Rétestészta, réteslap (fagyasztott)

2023. március 21.

A rétestészta vagy réteslap (fagyasztott) egy vékony, lapos tészta, amelyet általában réteskészítéshez használnak. A fagyasztott réteslapok kényelmes alternatívát jelentenek a házi készítésű réteslapokhoz képest, és könnyen beszerezhetők a boltokban. A rétestészta vagy réteslap számos ételhez felhasználható, például édes és sós rétesekhez, valamint egyéb süteményekhez.

Rétestészta, réteslap (fagyasztott) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 328 kcal
  • Fehérje: 9.5 g
  • Zsír: 3.6 g
    • Telített: 1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 64.2 g
    • Cukor: 6.8 g
  • Rost: 1.0 g
  • Nátrium: 320 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index

Ételek, amiben van Rétestészta, réteslap (fagyasztott)

1. Almás rétes: Az egyik legismertebb és legkedveltebb rétesfajta, amelyben az almát és a rétestésztát kombináljuk. A fagyasztott réteslapokat kibontjuk, megtöltjük az almás töltelékkel, majd sütőben aranybarnára sütjük.

2. Túrós rétes: A túrós rétes egy másik klasszikus rétesfajta, amelyben a fagyasztott réteslapokat túróval, cukorral és tojással töltjük meg. A réteslapokat feltekerjük, majd sütőben megsütjük.

3. Mákos rétes: A mákos rétes egy édes rétesfajta, amelyben a fagyasztott réteslapokat mákkal, cukorral és tejföllel töltjük meg. A réteslapokat feltekerjük, majd sütőben megsütjük.

4. Sajtos rétes: A sajtos rétes egy sós rétesfajta, amelyben a fagyasztott réteslapokat sajttal, tojással és tejföllel töltjük meg. A réteslapokat feltekerjük, majd sütőben megsütjük.

5. Káposztás rétes: A káposztás rétes egy sós rétesfajta, amelyben a fagyasztott réteslapokat káposztával, hagymával és fűszerekkel töltjük meg. A réteslapokat feltekerjük, majd sütőben megsütjük.

Ajánló

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben

Neufchatel sajt

A Neufchatel sajt egy francia eredetű, puha sajt, amelyet tehéntejből készítenek. Általában krémes, enyhén savanykás ízű, és kiválóan alkalmas...

bővebben

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben