Margarin (60% zsírtartalmú)

2023. március 21.

A margarin egy növényi eredetű zsiradék, amelyet általában növényi olajokból állítanak elő. A 60% zsírtartalmú margarinok általában kevesebb telített zsírsavat tartalmaznak, mint a vaj, és így egészségesebb alternatívát jelenthetnek a sütéshez és főzéshez. Azonban fontos megjegyezni, hogy a margarinokban található transzzsírsavak egészségügyi kockázatokat jelenthetnek, és ezért fontos odafigyelni a fogyasztásukra.

Margarin (60% zsírtartalmú) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 526 kcal
  • Fehérje: 0.6 g
  • Zsír: 59.2 g
    • Telített: 10 g
    • Egyszeresen telítetlen: 20.3 g
    • Többszörösen telítetlen: 24.7 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 700 mg
  • Koleszterin: 1 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Margarin (60% zsírtartalmú)

1. Palacsinta: A palacsintatészta elkészítéséhez használjunk margarint a sütéshez, így a palacsinták finomak és puhaak lesznek.

2. Sós sütemények: A margarin használata a sós sütemények elkészítéséhez is ajánlott, mivel a magas zsírtartalma miatt a tészta könnyen szétválik és ropogós lesz.

3. Piskóta: A piskóta elkészítéséhez is használhatunk margarint, mivel a magas zsírtartalma miatt a tészta könnyen emelkedik és puha lesz.

4. Rántott hús: A rántott hús elkészítéséhez is használhatunk margarint, mivel a magas zsírtartalma miatt a hús könnyen ropogós lesz.

5. Sült krumpli: A sült krumpli elkészítéséhez is használhatunk margarint, mivel a magas zsírtartalma miatt a krumpli könnyen pirul és ropogós lesz.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben