Margarin (60% zsírtartalmú)

2023. március 21.

A margarin egy növényi eredetű zsiradék, amelyet általában növényi olajokból állítanak elő. A 60% zsírtartalmú margarinok általában kevesebb telített zsírsavat tartalmaznak, mint a vaj, és így egészségesebb alternatívát jelenthetnek a sütéshez és főzéshez. Azonban fontos megjegyezni, hogy a margarinokban található transzzsírsavak egészségügyi kockázatokat jelenthetnek, és ezért fontos odafigyelni a fogyasztásukra.

Margarin (60% zsírtartalmú) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 526 kcal
  • Fehérje: 0.6 g
  • Zsír: 59.2 g
    • Telített: 10 g
    • Egyszeresen telítetlen: 20.3 g
    • Többszörösen telítetlen: 24.7 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 700 mg
  • Koleszterin: 1 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Margarin (60% zsírtartalmú)

1. Palacsinta: A palacsintatészta elkészítéséhez használjunk margarint a sütéshez, így a palacsinták finomak és puhaak lesznek.

2. Sós sütemények: A margarin használata a sós sütemények elkészítéséhez is ajánlott, mivel a magas zsírtartalma miatt a tészta könnyen szétválik és ropogós lesz.

3. Piskóta: A piskóta elkészítéséhez is használhatunk margarint, mivel a magas zsírtartalma miatt a tészta könnyen emelkedik és puha lesz.

4. Rántott hús: A rántott hús elkészítéséhez is használhatunk margarint, mivel a magas zsírtartalma miatt a hús könnyen ropogós lesz.

5. Sült krumpli: A sült krumpli elkészítéséhez is használhatunk margarint, mivel a magas zsírtartalma miatt a krumpli könnyen pirul és ropogós lesz.

Ajánló