Kukorica (nyers)

2023. március 21.

A kukorica (Zea mays) egy gabonafajta, amelynek magjai a kukoricaként ismertek. A nyers kukorica fogyasztása nem ajánlott, mivel nehéz emészthetősége miatt emésztési problémákat okozhat. Azonban főzve vagy sült formában sokféle étel alapanyaga lehet.

Kukorica (nyers) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 86 kcal
  • Fehérje: 3.2 g
  • Zsír: 1.2 g
    • Telített: 0.2 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.3 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.6 g
  • Szénhidrát: 16.3 g
    • Cukor: 3.2 g
  • Rost: 2.7 g
  • Nátrium: 15 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 54

Ételek, amiben van Kukorica (nyers)

1. Kukorica saláta: nyers kukorica, paradicsom, uborka, hagyma, olívaolaj, citromlé
2. Kukoricás leves: nyers kukorica, hagyma, fokhagyma, zöldségalaplé, tejszín
3. Kukoricás pörkölt: nyers kukorica, hús (sertés vagy marha), hagyma, paradicsom, paprika, só, bors
4. Kukoricás rizottó: nyers kukorica, rizs, hagyma, fokhagyma, zöldségalaplé, parmezán sajt
5. Kukoricás pizza: nyers kukorica, paradicsom szósz, mozzarella sajt, sonka, gomba, olajbogyó.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben