Kukorica (nyers)

2023. március 21.

A kukorica (Zea mays) egy gabonafajta, amelynek magjai a kukoricaként ismertek. A nyers kukorica fogyasztása nem ajánlott, mivel nehéz emészthetősége miatt emésztési problémákat okozhat. Azonban főzve vagy sült formában sokféle étel alapanyaga lehet.

Kukorica (nyers) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 86 kcal
  • Fehérje: 3.2 g
  • Zsír: 1.2 g
    • Telített: 0.2 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.3 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.6 g
  • Szénhidrát: 16.3 g
    • Cukor: 3.2 g
  • Rost: 2.7 g
  • Nátrium: 15 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 54

Ételek, amiben van Kukorica (nyers)

1. Kukorica saláta: nyers kukorica, paradicsom, uborka, hagyma, olívaolaj, citromlé
2. Kukoricás leves: nyers kukorica, hagyma, fokhagyma, zöldségalaplé, tejszín
3. Kukoricás pörkölt: nyers kukorica, hús (sertés vagy marha), hagyma, paradicsom, paprika, só, bors
4. Kukoricás rizottó: nyers kukorica, rizs, hagyma, fokhagyma, zöldségalaplé, parmezán sajt
5. Kukoricás pizza: nyers kukorica, paradicsom szósz, mozzarella sajt, sonka, gomba, olajbogyó.

Ajánló

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben

Neufchatel sajt

A Neufchatel sajt egy francia eredetű, puha sajt, amelyet tehéntejből készítenek. Általában krémes, enyhén savanykás ízű, és kiválóan alkalmas...

bővebben

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben