A kukorica (Zea mays) egy gabonafajta, amelynek magjai a kukoricaként ismertek. A nyers kukorica fogyasztása nem ajánlott, mivel nehéz emészthetősége miatt emésztési problémákat okozhat. Azonban főzve vagy sült formában sokféle étel alapanyaga lehet.
Kukorica (nyers) kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 86 kcal
- Fehérje: 3.2 g
- Zsír: 1.2 g
- Telített: 0.2 g
- Egyszeresen telítetlen: 0.3 g
- Többszörösen telítetlen: 0.6 g
- Szénhidrát: 16.3 g
- Cukor: 3.2 g
- Rost: 2.7 g
- Nátrium: 15 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 54
Ételek, amiben van Kukorica (nyers)
1. Kukorica saláta: nyers kukorica, paradicsom, uborka, hagyma, olívaolaj, citromlé
2. Kukoricás leves: nyers kukorica, hagyma, fokhagyma, zöldségalaplé, tejszín
3. Kukoricás pörkölt: nyers kukorica, hús (sertés vagy marha), hagyma, paradicsom, paprika, só, bors
4. Kukoricás rizottó: nyers kukorica, rizs, hagyma, fokhagyma, zöldségalaplé, parmezán sajt
5. Kukoricás pizza: nyers kukorica, paradicsom szósz, mozzarella sajt, sonka, gomba, olajbogyó.