Így varázsold újjá autód belsejét: a váltókeret és a váltószoknya cseréje

2024. május 14.

Bármilyen rendszerességgel is használjuk autónkat, általában eljön az az idő, amikor bizonyos kopó alkatrészeket cserélnünk kell. Ilyen lehet többek közt a váltókeret és a váltószoknya is. Most megmutatjuk azt, mikor érdemes cserélni ezeket a kiegészítőket, és hogy honnan érdemes beszerezni őket. 

Valamint azt, hogy hogyan oldható meg a feladat akár egyedül, szakember segítsége nélkül is. Az autó belső terének szépségéhez hozzájárul ezek állapota is.

Váltószoknya és váltókeret: mikor érdemes cserélni őket?

Az olyan online üzletekben, mint a Peppi, váltószoknyát kerettel és keret nélkül is vásárolhatunk. De mikor lehet szükségünk arra, hogy ezeket az alkatrészeket cseréljük? Nos, általánosságban elmondható, hogy ez rengeteg dologtól függhet.

Sajnos a váltószoknya a sokéves igénybevételtől vagy a nem megfelelő ápolószerrel történő kezeléstől is könnyen megrepedezhet, vagy el is szakadhat. Ez különösen jellemző a kevésbé jó minőségű, műbőrből készült darabok esetében. A keret kopása kevésbé jellemző, azonban gyakran előfordul, hogy ez is cserére szorul.

Ha úgy érezzük, hogy a kiegészítő megjelenése már nem esztétikus, érdemes lehet cserélni. Ha pedig a vezetésben is zavaró, akkor semmiképp sem szabad halogatni. Különösen érdemes meglépni ezt, ha szeretnénk eladni az autót, hiszen a használtautó-piac roppant telített. Egy új váltókeret és váltószoknya pedig nagyban hozzájárul a belső tér esztétikus megjelenéséhez, ezáltal növelheti a jármű értékét.

Hogyan rögzíthető a bőr váltószoknya?

A váltószoknya cseréjéhez először el kell távolítanunk a helyéről a régi szoknyát és a keretet. Érdemes tudni, hogy a bőrből készült váltószoknyákhoz az esetek többségében nem tartozik új keret, ami azt jelenti, hogy ezeket a korábban használt alkatrészhez kell rögzíteni. 

Ezt általában ragasztással vagy tűzéssel tehetjük meg. Abban az esetben, ha a szoknya alsó része gumis, csak rá kell húznunk azt a keretre és visszapattintani a helyére.

Egyszerű és gyors megoldás lehet a műbőr váltószoknya

Ha szeretnénk a legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás mellett dönteni, választhatunk olyan műbőr váltószoknyát, amihez keret is tartozik, vagy épp már keretre rögzítve kaphatók. Ha szeretnénk megtalálni a megfelelőt, fontos, hogy vásárlás előtt minden esetben figyelmesen olvassuk el a termékleírást.

Az újabb, megbízható gyártótól és értékesítőtől származó modellek már nagyon jó minőségűek. Ez azt jelenti, hogy rendeltetésszerű használat és megfelelő ápolás mellett hosszú évekig képesek jó szolgálatot tenni az autóban és hozzájárulni a jármű esztétikus megjelenéséhez.

Amennyiben szeretnénk, vásárolhatunk univerzális műbőr váltószoknyát. Érdemes azonban tudni, hogy ezek kevésbé jelentenek jó megoldást a típusazonos modelleknél, hiszen utóbbiakat kifejezetten az adott járművekhez tervezték a gyártók.

Ajánló

A bikini és az önbizalom növelése

A bikini és az önbizalom növelése

Az egyéniség és az önkifejezés korszakában a bikini nem csupán egy fürdőruhadarab, hanem a szabadság, a magabiztosság és a nőiesség szimbóluma. Több...

bővebben