A zsemlemorzsa egy apróra tört, szárított kenyérdarab, amelyet gyakran használnak panírozáshoz vagy sütéshez. A zsemlemorzsa lehet fehér vagy teljes kiőrlésű kenyérből készült.
Zsemlemorzsa kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 395 kcal
- Fehérje: 13.4 g
- Zsír: 5.3 g
- Telített: 1.2 g
- Egyszeresen telítetlen: 1 g
- Többszörösen telítetlen: 2.1 g
- Szénhidrát: 67.5 g
- Cukor: 6.2 g
- Rost: 4.5 g
- Nátrium: 732 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 70
Ételek, amiben van Zsemlemorzsa
1. Rántott hús: A zsemlemorzsa a rántott hús egyik fontos összetevője, amelynek segítségével a hús kívül ropogós, belül pedig puha lesz.
2. Zöldségfasírt: A zöldségfasírt elkészítéséhez szintén szükség van zsemlemorzsára, amely segít összetartani a zöldségeket és ad egy kis roppanós textúrát a fasírtnak.
3. Töltött paprika: A töltött paprika töltelékének elkészítéséhez is használhatunk zsemlemorzsát, amely segít összetartani a húst és a zöldségeket.
4. Rakott krumpli: A rakott krumpli tetejére szórhatunk zsemlemorzsát, amely segít a tetejét ropogósra sütni.
5. Sajtos csirkemell: A sajtos csirkemell elkészítéséhez is használhatunk zsemlemorzsát, amely segít a sajtot és a húst összetartani, valamint ad egy kis roppanós textúrát a csirkemellnek.