Zöldbab (konzerv)

2023. március 21.

A zöldbab (Phaseolus vulgaris) egy hüvelyes növény, amelynek zöld, éretlen hüvelye ehető. A konzervált zöldbab tartósított változata, amelyet általában vízben és sóban főznek és üvegbe vagy konzervdobozba csomagolnak. A zöldbab magas rost- és fehérjetartalmú, valamint számos vitamin és ásványi anyag forrása.

Zöldbab (konzerv) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 22 kcal
  • Fehérje: 1.1 g
  • Zsír: 0.5 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.2 g
  • Szénhidrát: 2.4 g
    • Cukor: 0.8 g
  • Rost: 1.9 g
  • Nátrium: 2 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Zöldbab (konzerv)

1. Zöldbabos saláta: zöldbab, paradicsom, hagyma, olívaolaj, citromlé
2. Zöldbabos leves: zöldbab, húsleves alap, burgonya, sárgarépa, hagyma
3. Zöldbabos rakott krumpli: zöldbab, krumpli, hús, tejföl, sajt
4. Zöldbabos csirkepörkölt: zöldbab, csirkehús, paprika, paradicsom, hagyma
5. Zöldbabos tészta: zöldbab, tészta, fokhagyma, olívaolaj, parmezán sajt

Ajánló

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben