Zabkorpa

2023. március 21.

A zabkorpa a zab szemek külső héjából származó rostos anyag, amelyet általában gabonapelyhekhez vagy kenyérhez adnak hozzá, hogy növeljék a rosttartalmat és javítsák az emésztést. A zabkorpa gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, és segíthet csökkenteni a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát.

Zabkorpa kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 246 kcal
  • Fehérje: 17.3 g
  • Zsír: 7.0 g
    • Telített: 1.3 g
    • Egyszeresen telítetlen: 2.4 g
    • Többszörösen telítetlen: 2.8 g
  • Szénhidrát: 50.8 g
    • Cukor: 1.5 g
  • Rost: 15.4 g
  • Nátrium: 4 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 55

Ételek, amiben van Zabkorpa

1. Zabkorpás palacsinta
2. Zabkorpás müzli
3. Zabkorpás kenyér
4. Zabkorpás granola
5. Zabkorpás keksz

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben