Tehénbab (száraz)

2023. március 21.

A tehénbab (Vigna unguiculata) egy szárazbabfajta, amelyet gyakran használnak élelmiszerként. Gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, mint például a vas és a kálium. A tehénbabot általában főzik vagy párolják, és különböző ételekhez használják, például salátákhoz, levesekhez és currykhez.

Tehénbab (száraz) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 343 kcal
  • Fehérje: 22.9 g
  • Zsír: 1.6 g
    • Telített: 0.3 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.1 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.7 g
  • Szénhidrát: 61.5 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 30 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Tehénbab (száraz)

1. Babgulyás: A száraz tehenbabot főzd puhára, majd készíts belőle egy ízletes gulyást hagymával, paprikával és paradicsommal.

2. Babpörkölt: A tehenbabot pörköld meg hagymával, majd fűszerezd paprikával és paradicsommal. Tálald rizzsel vagy krumplipürével.

3. Babkrém: A főtt tehenbabot turmixold össze fokhagymával, citromlével és olívaolajjal. Tálald pirítóssal vagy zöldségekkel.

4. Babos saláta: A főtt tehenbabot keverd össze paradicsommal, uborkával, lilahagymával és olívaolajjal. Fűszerezd sóval, borssal és citromlével.

5. Babos leves: A száraz tehenbabot áztasd be egy éjszakára, majd főzd puhára zöldségekkel és fűszerekkel. Tálald friss kenyérrel.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben