Tehénbab (száraz)

2023. március 21.

A tehénbab (Vigna unguiculata) egy szárazbabfajta, amelyet gyakran használnak élelmiszerként. Gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban, mint például a vas és a kálium. A tehénbabot általában főzik vagy párolják, és különböző ételekhez használják, például salátákhoz, levesekhez és currykhez.

Tehénbab (száraz) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 343 kcal
  • Fehérje: 22.9 g
  • Zsír: 1.6 g
    • Telített: 0.3 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.1 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.7 g
  • Szénhidrát: 61.5 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 30 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Tehénbab (száraz)

1. Babgulyás: A száraz tehenbabot főzd puhára, majd készíts belőle egy ízletes gulyást hagymával, paprikával és paradicsommal.

2. Babpörkölt: A tehenbabot pörköld meg hagymával, majd fűszerezd paprikával és paradicsommal. Tálald rizzsel vagy krumplipürével.

3. Babkrém: A főtt tehenbabot turmixold össze fokhagymával, citromlével és olívaolajjal. Tálald pirítóssal vagy zöldségekkel.

4. Babos saláta: A főtt tehenbabot keverd össze paradicsommal, uborkával, lilahagymával és olívaolajjal. Fűszerezd sóval, borssal és citromlével.

5. Babos leves: A száraz tehenbabot áztasd be egy éjszakára, majd főzd puhára zöldségekkel és fűszerekkel. Tálald friss kenyérrel.

Ajánló