Szójabab (főtt)

2023. március 21.

A szójabab (Glycine max) egy hüvelyes növény, amelynek magjai széles körben használják az élelmiszeriparban. Főtt formában magas fehérje- és rosttartalmú, valamint gazdag ásványi anyagokban, mint például a vasban és a kalciumban. A szójababot gyakran használják vegetáriánus és vegán ételek készítéséhez is.

Szójabab (főtt) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 141 kcal
  • Fehérje: 12.4 g
  • Zsír: 6.4 g
    • Telített: 0.7 g
    • Egyszeresen telítetlen: 1.2 g
    • Többszörösen telítetlen: 3 g
  • Szénhidrát: 6.9 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 4.2 g
  • Nátrium: 14 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 18

Ételek, amiben van Szójabab (főtt)

1. Szójabab saláta: főtt szójabab, paradicsom, uborka, hagyma, olívaolaj és citromlé keveréke.
2. Szójabab curry: főtt szójabab, kókusztej, curry por, hagyma, fokhagyma és zöldségek.
3. Szójabab leves: főtt szójabab, zöldségek, húsleves alap, fűszerek és tejföl.
4. Szójabab fasírt: főtt szójabab, zsemlemorzsa, tojás, hagyma, fűszerek és olaj.
5. Szójabab pörkölt: főtt szójabab, paradicsom, hagyma, fűszerek és zöldségek.

Ajánló

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben