Római kömény

2023. március 21.

A római kömény (Cuminum cyminum) egy évelő növény, amelynek magjait fűszerként használják. A római kömény íze enyhén édeskés és fűszeres, és számos konyhai receptben használják, például currykben, chili con carne-ben és más fűszeres ételekben. A római köménynek számos egészségügyi előnye is van, például segíthet az emésztési problémák enyhítésében és a vérnyomás csökkentésében.

Római kömény kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 375 kcal
  • Fehérje: 17.8 g
  • Zsír: 22.3 g
    • Telített: 1.5 g
    • Egyszeresen telítetlen: 14 g
    • Többszörösen telítetlen: 3.3 g
  • Szénhidrát: 33.7 g
    • Cukor: 2.3 g
  • Rost: 10.5 g
  • Nátrium: 168 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Római kömény

1. Római köményes csirkepörkölt
2. Római köményes paradicsomos bab
3. Római köményes sült zöldségek
4. Római köményes lencseleves
5. Római köményes sertéssült

Ajánló

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben

Neufchatel sajt

A Neufchatel sajt egy francia eredetű, puha sajt, amelyet tehéntejből készítenek. Általában krémes, enyhén savanykás ízű, és kiválóan alkalmas...

bővebben