Rizsecet

2023. március 21.

A rizsecet egy olyan fűszeres ecet, amelyet rizsből készítenek. Általában a japán és a kínai konyhában használják, és különféle ételekhez adnak hozzá, például sushihoz vagy salátákhoz. A rizsecetnek enyhe, savanykás íze van, és gazdag ásványi anyagokban, például káliumban és foszforban.

Rizsecet kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 18 kcal
  • Fehérje: 0.2 g
  • Zsír: 0.1 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 0.9 g
    • Cukor: 0.4 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 0 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 5

Ételek, amiben van Rizsecet

1. Sushi: A sushi készítésekor a rizst rizsecettel ízesítik, így ez az étel tökéletes választás lehet azoknak, akik szeretnék élvezni az alapanyag ízét.

2. Rizs saláta: A rizs saláta egy könnyű és egészséges étel, amelyben a rizst rizsecettel ízesítik. A saláta zöldségei és a rizs tökéletesen kiegészítik egymást.

3. Rizsleves: A rizsleves egy nagyon finom és tápláló étel, amelyben a rizst rizsecettel ízesítik. A levesben található zöldségek és húsok pedig még ízletesebbé teszik az ételt.

4. Rizsragu: A rizsragu egy nagyon gazdag és ízletes étel, amelyben a rizst rizsecettel ízesítik. A ragu húsokkal és zöldségekkel készül, így nagyon tápláló és laktató.

5. Rizstorta: A rizstorta egy nagyon finom és édes desszert, amelyben a rizst rizsecettel ízesítik. A torta tetejére gyümölcsöket és tejszínhabot is lehet tenni, így még ízletesebbé és látványosabbá válik az étel.

Ajánló

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben