Pulykaláb

2023. március 21.

A pulykaláb (Meleagris gallopavo) a pulykafélék családjába tartozó madár, amelynek húsát és tojását emberi fogyasztásra használják. A pulykahús alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Pulykaláb kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 144 kcal
  • Fehérje: 19.5 g
  • Zsír: 6.7 g
    • Telített: 2 g
    • Egyszeresen telítetlen: 2 g
    • Többszörösen telítetlen: 1.8 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 74 mg
  • Koleszterin: 71 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Pulykaláb

1. Pulykaláb ragu: A pulykaláb apróra vágva, zöldségekkel és fűszerekkel együtt főzve, ízletes ragut eredményez.

2. Pulykaláb leves: A pulykaláb húsát és csontjait felhasználva, zöldségekkel és tésztával együtt főzve, finom levest készíthetünk.

3. Pulykaláb curry: A pulykaláb húsa apróra vágva, curry fűszerekkel és zöldségekkel együtt főzve, ízletes és egészséges ételt készíthetünk.

4. Pulykaláb saláta: A pulykaláb húsa főzve vagy sült formában, salátával és egyéb zöldségekkel együtt tálalva, friss és könnyű ételt készíthetünk.

5. Pulykaláb pörkölt: A pulykaláb húsa apróra vágva, hagymával és paprikával együtt főzve, ízletes és laktató pörköltet készíthetünk.

Ajánló

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben

Neufchatel sajt

A Neufchatel sajt egy francia eredetű, puha sajt, amelyet tehéntejből készítenek. Általában krémes, enyhén savanykás ízű, és kiválóan alkalmas...

bővebben

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben