Őzhús

2023. március 21.

Az őzhús a vadon élő őzek húsa, amely gazdag fehérjében és vasban. Az alacsony zsírtartalma miatt egészséges húsfajta, és kiválóan alkalmas különféle ételekhez, például pörkölthöz, gulyáshoz vagy steakhez.

Őzhús kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 120 kcal
  • Fehérje: 23.0 g
  • Zsír: 2.4 g
    • Telített: 1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.7 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.5 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 51 mg
  • Koleszterin: 85 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Őzhús

1. Őzragu: Az őzhús egyik legnépszerűbb felhasználási módja a ragu készítése. Az őzragu hagyományosan vörösborral, zöldségekkel és fűszerekkel készül, és tökéletesen illik tésztához vagy rizshez.

2. Őzpörkölt: Az őzpörkölt egy másik klasszikus étel, amelyben az őzhús az alapanyag. A pörkölt hagyományosan paprikával, paradicsommal és hagymával készül, és általában savanyúsággal és tejföllel tálalják.

3. Őzburger: Az őzburger egy modern és ízletes módja az őzhús felhasználásának. A burger húspogácsáját őzhúsból készítik, és általában friss zöldségekkel és sajttal tálalják.

4. Őzsteak: Az őzsteak egy másik elegáns és ízletes módja az őzhús felhasználásának. Az őzsteaket általában sütik vagy grillezik, és általában friss zöldségekkel és burgonyával tálalják.

5. Őzgulyás: Az őzgulyás egy hagyományos magyar étel, amelyben az őzhús az alapanyag. Az őzgulyás hagyományosan paprikával, paradicsommal és hagymával készül, és általában savanyúsággal és tejföllel tálalják.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben