A caprese csirkemell gyorsan elkészíthető és könnyedén beilleszthető az egészséges étrendbe.
Hozzávalók (2 adag):
- 300 g csirkemell filé
- 1 nagy paradicsom
- 1 nagy, egész mozzarella
- 4 szelet feketeerdei sonka
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és friss bazsalikom levelek
Elkészítés:
A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd az oldalán, hosszában bemetsszük, mintegy zsebet vágva belé. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd belerakunk egy szelet sonkát, felszeletelt paradicsomot, karikára vágott mozzarellát és fogpiszkálóval megtűzzük.
Egy vaslapot vagy serpenyőt felhevítünk, megspricceljük olívaolajjal, beletesszük a csirkemelleket és kívül mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Amikor szépen megpirultak a húsok, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 perc alatt készre sütjük.
A recept egy mintaétrend része, mely súlymegtartáshoz vagy súlycsökkentéshez ajánlott.