Olasz felvágott

2023. március 21.

Az olasz felvágottak számos különböző húsból készülhetnek, például sonkából, szalámiból vagy kolbászból. Az olasz felvágottak hagyományosan fontos részei az olasz konyhának, és számos különböző ételben felhasználják őket. Azonban fontos megjegyezni, hogy az olasz felvágottak magas zsír- és sótartalmuk miatt mérsékelten fogyasztandók.

Olasz felvágott kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 251 kcal
  • Fehérje: 13.1 g
  • Zsír: 21.6 g
    • Telített: 8.9 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 1.0 g
    • Cukor: 0.5 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 880 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Olasz felvágott

1. Pizza: Az olasz felvágottak közül a legismertebb a pepperoni, ami a pizzának is elengedhetetlen része.

2. Lasagne: A hagyományos olasz lasagne receptje tartalmazhat sonkát, szalámit vagy mortadellát is.

3. Carbonara tészta: A carbonara szószba szintén kerülhetnek olasz felvágottak, például pancetta vagy guanciale.

4. Panini szendvics: Az olasz szendvics, a panini, szintén tartalmazhat felvágottakat, például sonkát, mortadellát vagy szalámit.

5. Bruschetta: Az olasz előétel, a bruschetta, szintén lehet felvágottal készített, például sonkával vagy szalámival.

Ajánló

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben