Nádcukor

2023. március 21.

A nádcukor (sucrose) egy diszacharid, amelyet a cukornád és a cukorbetegség szirupjából nyernek ki. A nádcukor széles körben használatos édesítőszerként az élelmiszeriparban és a háztartásokban. Azonban túlzott fogyasztása hozzájárulhat az elhízáshoz és a cukorbetegség kialakulásához.

Nádcukor kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 400 kcal
  • Fehérje: 0.0 g
  • Zsír: 0.0 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 100.0 g
    • Cukor: 100 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 0 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 68

Ételek, amiben van Nádcukor

1. Csokoládé: A csokoládé egyik fő összetevője a nádcukor, így szinte minden csokoládétermékben megtalálható.

2. Sütemények: A sütemények, például a kekszek, sütemények és torták is tartalmaznak nádcukrot, amely hozzájárul az édességükhöz.

3. Üdítőitalok: Az üdítőitalok, például a szénsavas üdítők és a gyümölcslevek is tartalmazhatnak nádcukrot, hogy édesebbé tegyék az ízüket.

4. Müzli: A müzli és a gabonapelyhek is tartalmazhatnak nádcukrot, hogy ízletesebbé tegyék őket.

5. Szószok: A szószok, például a barbecue szósz és a ketchup is tartalmazhatnak nádcukrot, hogy édesebbé tegyék az ízüket.

Ajánló