Medvecukor

2023. március 21.

A medvecukor egy édesítőszer, amelyet a medvegyökér (Glycyrrhiza glabra) gyökeréből nyernek ki. A medvecukor édes ízét a benne található glicirrizin nevű vegyületnek köszönheti, amelynek számos egészségügyi előnye van, például gyulladáscsökkentő hatása van. Azonban a medvecukor fogyasztása mérsékelten ajánlott, mivel túlzott mennyiségben fogyasztva negatív hatásokat okozhat, például vérnyomás-emelkedést.

Medvecukor kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 338 kcal
  • Fehérje: 5.0 g
  • Zsír: 0.6 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 77.0 g
    • Cukor: 47 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 80 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index

Ételek, amiben van Medvecukor

Sajnos az általad említett alapanyag, a medvecukor nem létezik. Talán a mézre gondoltál? Ha igen, akkor íme az 5 étel, amiben megtalálható a méz:

1. Mézes-mustáros csirkecomb
2. Mézes-mazsolás zabkása
3. Mézes-diós sütemény
4. Mézes-fahéjas pite
5. Mézes-sajtos saláta

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben