Márványsajt

2023. március 21.

A márványsajt egy kemény, érett sajt, amelyet általában tehenek tejéből készítenek. A sajt különlegessége, hogy fehér és fekete színű rétegek váltakoznak benne, amelyek a penészgombák által képződnek. A márványsajt gazdag kalciumban és fehérjében, és ízletes ízével sokak kedvence.

Márványsajt kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 353 kcal
  • Fehérje: 21.4 g
  • Zsír: 28.7 g
    • Telített: 18.7 g
    • Egyszeresen telítetlen: 7.8 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.8 g
  • Szénhidrát: 2.3 g
    • Cukor: 0.5 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 1146 mg
  • Koleszterin: 75 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Márványsajt

1. Márványsajtos saláta: friss zöldségekkel, pirított dióval és márványsajttal tálalva.
2. Márványsajtos tészta: főtt tésztát keverjünk össze pirított fokhagymával, tejszínnel és reszelt márványsajttal.
3. Márványsajtos omlett: felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a reszelt márványsajtot és sütjük az omlettet.
4. Márványsajtos pizza: a tésztára paradicsomszószt kenünk, rátesszük a márványsajtot és a kedvenc feltéteinket.
5. Márványsajtos szendvics: pirított kenyérre teszünk salátát, sonkát és reszelt márványsajtot.

Ajánló

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben