Marhavelő

2023. március 21.

A marhavelő (tudományos nevén: beef tendon) a marha ínszalagjából készült étel, amelyet általában hosszú ideig főznek, hogy puhává váljon. A marhavelő magas fehérjetartalmú és kollagéntartalmú étel, amely segíthet az ízületek és a bőr egészségének javításában.

Marhavelő kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 143 kcal
  • Fehérje: 10.9 g
  • Zsír: 10.3 g
    • Telített: 2.3 g
    • Egyszeresen telítetlen: 1.9 g
    • Többszörösen telítetlen: 1.6 g
  • Szénhidrát: 1.1 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 126 mg
  • Koleszterin: 3010 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Marhavelő

1. Marhavelő leves
2. Marhavelő pörkölt
3. Marhavelő ragu
4. Marhavelő gulyás
5. Marhavelő tokány

Ajánló

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben