Mangold

2023. március 21.

A mangold (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. cicla) egy zöldségféle, amelynek levelei és szárai fogyaszthatóak. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, például A-, C- és K-vitaminban, valamint kalciumban és vasban. A mangoldot általában salátákhoz, levesekhez és egyéb ételekhez használják.

Mangold kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 19 kcal
  • Fehérje: 1.8 g
  • Zsír: 0.2 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.1 g
  • Szénhidrát: 2.1 g
    • Cukor: 1.1 g
  • Rost: 1.6 g
  • Nátrium: 213 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Mangold

1. Mangoldos quiche
2. Mangoldos rizottó
3. Mangoldos lasagne
4. Mangoldos saláta
5. Mangoldos töltött paprika

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben