Mandula

2023. március 21.

A mandula (Prunus dulcis) egy gyümölcsfa, amelynek magja a mandula. A mandula gazdag fehérjében, rostban, egészséges zsírokban és vitaminokban, például E-vitaminban és B-vitaminokban. A mandulát gyakran használják süteményekben, desszertekben és salátákban.

Mandula kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 579 kcal
  • Fehérje: 21.2 g
  • Zsír: 49.9 g
    • Telített: 3.8 g
    • Egyszeresen telítetlen: 31.6 g
    • Többszörösen telítetlen: 12.3 g
  • Szénhidrát: 9.1 g
    • Cukor: 4.4 g
  • Rost: 12.5 g
  • Nátrium: 1 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 20

Ételek, amiben van Mandula

1. Mandulás sütemények, például mandulás keksz vagy mandulás linzer.
2. Mandulás granola, amelyet reggelire vagy snackként lehet fogyasztani.
3. Mandulás saláta, amelyben a mandula a ropogós textúrát és az ízesítést adja.
4. Mandulás pite, amely lehet édes vagy sós, és a mandula a töltelék része.
5. Mandulás pörkölt, amelyben a mandula a dúsító és ízesítő elem.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben