A mandula (Prunus dulcis) egy gyümölcsfa, amelynek magja a mandula. A mandula gazdag fehérjében, rostban, egészséges zsírokban és vitaminokban, például E-vitaminban és B-vitaminokban. A mandulát gyakran használják süteményekben, desszertekben és salátákban.
Mandula kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 579 kcal
- Fehérje: 21.2 g
- Zsír: 49.9 g
- Telített: 3.8 g
- Egyszeresen telítetlen: 31.6 g
- Többszörösen telítetlen: 12.3 g
- Szénhidrát: 9.1 g
- Cukor: 4.4 g
- Rost: 12.5 g
- Nátrium: 1 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 20
Ételek, amiben van Mandula
1. Mandulás sütemények, például mandulás keksz vagy mandulás linzer.
2. Mandulás granola, amelyet reggelire vagy snackként lehet fogyasztani.
3. Mandulás saláta, amelyben a mandula a ropogós textúrát és az ízesítést adja.
4. Mandulás pite, amely lehet édes vagy sós, és a mandula a töltelék része.
5. Mandulás pörkölt, amelyben a mandula a dúsító és ízesítő elem.