Makréla

2023. március 21.

A makréla (Scomber scombrus) egy tengeri halfaj, amelynek húsát általában füstölik vagy konzerválják. A makréla gazdag omega-3 zsírsavakban és fehérjében, és egészséges étrend részeként ajánlott fogyasztani.

Makréla kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 205 kcal
  • Fehérje: 18.6 g
  • Zsír: 13.9 g
    • Telített: 3.3 g
    • Egyszeresen telítetlen: 5.5 g
    • Többszörösen telítetlen: 3.4 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 90 mg
  • Koleszterin: 70 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Makréla

1. Makrélás saláta: friss zöldségekkel és makrélával, olívaolajjal és citromlével ízesítve.
2. Makrélás tészta: főtt tészta, makréla, paradicsom, fokhagyma és olívaolaj keveréke.
3. Makrélás szendvics: pirítós kenyér, saláta, paradicsom, hagyma és makréla.
4. Makrélás rizottó: rizs, zöldségek, fokhagyma és makréla keveréke.
5. Makrélás curry: fűszeres curry szósz, zöldségek és makréla.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben