Krumpli (olajban sült)

2023. március 21.

A krumpli (Solanum tuberosum) egy gumós növény, amelynek föld alatti gumói ehetőek. Olajban sült krumpli egy népszerű étel, amelyet általában fűszerekkel és sóval ízesítenek. Az olajban sült krumpli magas kalóriatartalmú, de ízletes és tápláló.

Krumpli (olajban sült) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 172 kcal
  • Fehérje: 2.7 g
  • Zsír: 5.2 g
    • Telített: 1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 3.2 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.3 g
  • Szénhidrát: 26.1 g
    • Cukor: 0.3 g
  • Rost: 2.6 g
  • Nátrium: 32 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 75

Ételek, amiben van Krumpli (olajban sült)

1. Sült krumpli: Az olajban sült krumpli az egyik legismertebb és legkedveltebb étel, amelyben a krumpli az alapanyag. Egyszerűen csak hámozd meg és vágd fel a krumplit, majd süsd ki az olajban, amíg aranybarna és ropogós lesz.

2. Krumplipüré: A krumplipüré egy másik klasszikus étel, amelyben a krumpli az alapanyag. Főzd meg a krumplit, majd törjed össze, és adj hozzá tejet, vajat és sót ízlés szerint.

3. Krumplisaláta: A krumplisaláta egy friss és ízletes étel, amelyben a krumpli az alapanyag. Főzd meg a krumplit, majd vágd fel kockákra, és keverd össze majonézzel, mustárral, ecettel és zöldfűszerekkel.

4. Krumplileves: A krumplileves egy nagyon egyszerű és ízletes étel, amelyben a krumpli az alapanyag. Főzd meg a krumplit, majd turmixold össze a levest, és ízesítsd sóval, borssal és zöldfűszerekkel.

5. Krumplis pogácsa: A krumplis pogácsa egy finom és laktató étel, amelyben a krumpli az alapanyag. Keverd össze a krumplit liszttel, vajjal, tojással és sóval, majd formázz belőle pogácsákat, és süsd ki az olajban.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben