Kristálycukor

2023. március 21.

A kristálycukor (sucrose) egy édesítőszer, amelyet a cukornádból vagy a cukorrépából nyernek ki. A kristálycukor széles körben használatos élelmiszerekben és italokban, valamint a háztartásokban. Azonban túlzott fogyasztása egészségügyi problémákat okozhat, például elhízást és fogszuvasodást.

Kristálycukor kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 400 kcal
  • Fehérje: 0.0 g
  • Zsír: 0.0 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 100.0 g
    • Cukor: 100 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 0 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 68

Ételek, amiben van Kristálycukor

1. Sült almás pite, amelyben a töltelékhez kristálycukrot használnak.
2. Csokoládés brownie, amelynek édes ízét a kristálycukor adja.
3. Vaníliás puding, amelyben a cukorral édesítik meg az ételt.
4. Karamellás popcorn, amelynek karamellizálásához kristálycukrot használnak.
5. Csokoládés keksz, amelynek édes ízét a kristálycukor adja.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben