Kesudió (pirított)

2023. március 21.

A kesudió (Anacardium occidentale) egy trópusi fa termése, amelynek magja a kesudió. A kesudió gazdag tápanyagokban, például fehérjében, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például csökkenti a szívbetegség kockázatát és javítja az emésztést. A pirított kesudió ízletes és ropogós, és sok ételhez hozzáadható, például salátákhoz, tésztaételekhez és snackekhez.

Kesudió (pirított) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 574 kcal
  • Fehérje: 15.3 g
  • Zsír: 46.4 g
    • Telített: 9.2 g
    • Egyszeresen telítetlen: 27.3 g
    • Többszörösen telítetlen: 7.8 g
  • Szénhidrát: 29.7 g
    • Cukor: 5 g
  • Rost: 3.0 g
  • Nátrium: 640 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 25

Ételek, amiben van Kesudió (pirított)

1. Saláta pirított kesudióval, avokádóval és grillezett csirkemellel
2. Töltött padlizsán pirított kesudióval, rizzsel és zöldfűszerekkel
3. Thai zöldséges wok pirított kesudióval és tofuval
4. Csokoládés kesudiókrém torta pirított kesudióval a tetején
5. Pirított kesudiós csirke curry rizzsel és zöldségekkel.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben