Kardhal

2023. március 21.

A kardhal (Scomber scombrus) egy tengeri hal, amelyet általában füstölik vagy konzerválják. Magas fehérjetartalma és omega-3 zsírsavai miatt egészséges élelmiszernek számít. A kardhalat gyakran használják szendvicsek, saláták és tészták készítéséhez.

Kardhal kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 144 kcal
  • Fehérje: 19.7 g
  • Zsír: 6.7 g
    • Telített: 1.6 g
    • Egyszeresen telítetlen: 3 g
    • Többszörösen telítetlen: 1.1 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 81 mg
  • Koleszterin: 66 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Kardhal

1. Kardhal curry
2. Kardhal filé saláta
3. Kardhal steak
4. Kardhal paprikás
5. Kardhal leves

Ajánló

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben