Kapor

2023. március 21.

A kapor (Anethum graveolens) egy évelő növény, amelynek levelei és magjai használatosak fűszerként. A kapor íze enyhén édeskés és illata jellegzetes. Gyakran használják saláták, halételek és savanyúságok ízesítésére. A kapor emellett számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik, például segíthet az emésztési problémák enyhítésében és a vérnyomás csökkentésében.

Kapor kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 43 kcal
  • Fehérje: 3.5 g
  • Zsír: 1.1 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.8 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.1 g
  • Szénhidrát: 4.9 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 2.1 g
  • Nátrium: 61 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Kapor

1. Kaporos uborkasaláta
2. Kaporos tejfölös csirke
3. Kaporos halászlé
4. Kaporos paradicsomos bab
5. Kaporos zöldségleves

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben