A kalács egy hagyományos édes sütemény, amelyet általában élesztővel készítenek. A kalács lehet sima vagy töltött, és gyakran fogyasztják reggelire vagy desszertként.
Kalács kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 326 kcal
- Fehérje: 9.3 g
- Zsír: 9.5 g
- Telített: 3.8 g
- Egyszeresen telítetlen: 0 g
- Többszörösen telítetlen: 0 g
- Szénhidrát: 49.6 g
- Cukor: 11.1 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 360 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index
Ételek, amiben van Kalács
1. Pudingos kalács: Ez egy édes desszert, amelynek alapja egy finom, puha kalács. A kalácsot szeletekre vágják, majd egy pudingos keverékkel öntik le, majd sütik.
2. Szendvics: A kalácsot is használják szendvicsek készítéséhez. A kalácsot felvágják, majd különböző feltétekkel, mint például sonka, sajt, zöldségek, stb. töltik meg.
3. French toast: Ez egy édes reggeli étel, amelynek alapja az egész tojással átitatott kalács. A kalácsot szeletekre vágják, majd a tojásos keverékben megforgatják, majd forró olajban vagy vajban kisütik.
4. Kalácsos töltött káposzta: Ez egy hagyományos magyar étel, amelyben a kalácsot használják a töltelék készítéséhez. A kalácsot apróra vágják, majd a káposzta és a hús töltelékhez adagolják.
5. Hamburger: A hamburger alapja egy kalács, amelyet felvágnak és a hamburgerhúst, zöldségeket, sajtot és egyéb feltéteket tesznek rá. A kalács a hamburger egyik legfontosabb alapanyaga.