Kalács

2023. március 21.

A kalács egy hagyományos édes sütemény, amelyet általában élesztővel készítenek. A kalács lehet sima vagy töltött, és gyakran fogyasztják reggelire vagy desszertként.

Kalács kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 326 kcal
  • Fehérje: 9.3 g
  • Zsír: 9.5 g
    • Telített: 3.8 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 49.6 g
    • Cukor: 11.1 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 360 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index

Ételek, amiben van Kalács

1. Pudingos kalács: Ez egy édes desszert, amelynek alapja egy finom, puha kalács. A kalácsot szeletekre vágják, majd egy pudingos keverékkel öntik le, majd sütik.

2. Szendvics: A kalácsot is használják szendvicsek készítéséhez. A kalácsot felvágják, majd különböző feltétekkel, mint például sonka, sajt, zöldségek, stb. töltik meg.

3. French toast: Ez egy édes reggeli étel, amelynek alapja az egész tojással átitatott kalács. A kalácsot szeletekre vágják, majd a tojásos keverékben megforgatják, majd forró olajban vagy vajban kisütik.

4. Kalácsos töltött káposzta: Ez egy hagyományos magyar étel, amelyben a kalácsot használják a töltelék készítéséhez. A kalácsot apróra vágják, majd a káposzta és a hús töltelékhez adagolják.

5. Hamburger: A hamburger alapja egy kalács, amelyet felvágnak és a hamburgerhúst, zöldségeket, sajtot és egyéb feltéteket tesznek rá. A kalács a hamburger egyik legfontosabb alapanyaga.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben