A kagyló olyan tengeri állat, amelynek kemény, kagyló alakú héja van. A kagylók általában ehetőek, és sokféle módon elkészíthetőek, például főzve, sült vagy grillezve. A kagylók gazdagok fehérjében és ásványi anyagokban, például kalciumban és vasban.
Kagyló kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 86 kcal
- Fehérje: 14.6 g
- Zsír: 0.9 g
- Telített: 0.1 g
- Egyszeresen telítetlen: 0.1 g
- Többszörösen telítetlen: 0.1 g
- Szénhidrát: 3.5 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 601 mg
- Koleszterin: 30 mg
- Glikémiás Index: 0
Ételek, amiben van Kagyló
1. Kagylóleves: friss kagyló, zöldségek és fűszerek egy finom levesben.
2. Spagetti vongole: olasz tészta, amelyet friss kagylóval és fokhagymával készítenek.
3. Kagylósaláta: friss kagyló, zöldségek és saláta egy finom salátában.
4. Kagylópörkölt: friss kagyló, paradicsom, paprika és fűszerek egy finom pörköltben.
5. Kagylórizottó: rizs, friss kagyló és zöldségek egy finom olasz rizottóban.