Homár

2023. március 21.

A homár (Homarus americanus) egy tengeri rákfajta, amelynek húsát és csápjait fogyasztják. A homár magas fehérje- és alacsony zsírtartalmú, és számos ásványi anyagot tartalmaz, például cinket és szelént. A homár fogyasztása azonban allergiás reakciókat okozhat, és a túlzott fogyasztása a koleszterinszint emelkedéséhez vezethet.

Homár kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 77 kcal
  • Fehérje: 16.5 g
  • Zsír: 0.8 g
    • Telített: 0.2 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.2 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.3 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 423 mg
  • Koleszterin: 127 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Homár

1. Homáros tészta saláta
2. Grillezett homár vajjal és fokhagymával
3. Homáros rizottó parmezán sajttal
4. Homáros leves friss zöldségekkel
5. Homáros szendvics avokádóval és paradicsommal

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben