Harcsa

2023. március 21.

A harcsa (Siluriformes) egy édesvízi hal, amelynek húsát széles körben fogyasztják. A harcsa húsa magas fehérjetartalmú és alacsony zsírtartalmú, így egészséges ételnek számít.

Harcsa kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 95 kcal
  • Fehérje: 16.4 g
  • Zsír: 2.8 g
    • Telített: 0.7 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.8 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.9 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 43 mg
  • Koleszterin: 58 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Harcsa

1. Harcsapaprikás: friss harcsa filé darabokat pároljunk meg hagymával, majd adjunk hozzá paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük ízlés szerint, majd tálaljuk rizzsel vagy krumplipürével.

2. Harcsa leves: főzzünk egy alaplevet zöldségekből, majd adjunk hozzá harcsa filé darabokat és főzzük puhára. Fűszerezzük ízlés szerint, majd tálaljuk friss kenyérrel.

3. Harcsa sütőben: tegyük a harcsa filéket egy sütőedénybe, majd adjunk hozzá zöldségeket és fűszereket. Süssük 180 fokon kb. 20-25 percig, majd tálaljuk friss salátával.

4. Harcsa rakott krumplival: szeleteljünk krumplit és harcsa filét, majd rétegezzük őket egy sütőedénybe. Adjunk hozzá tejfölt, sajtot és fűszereket, majd süssük 180 fokon kb. 30-35 percig.

5. Harcsa saláta: vágjunk apróra harcsa filét, majd keverjük össze salátalevelekkel, paradicsommal és uborkával. Öntsünk rá olívaolajat és citromlevet, majd fűszerezzük ízlés szerint.

Ajánló