Harcsa

2023. március 21.

A harcsa (Siluriformes) egy édesvízi hal, amelynek húsát széles körben fogyasztják. A harcsa húsa magas fehérjetartalmú és alacsony zsírtartalmú, így egészséges ételnek számít.

Harcsa kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 95 kcal
  • Fehérje: 16.4 g
  • Zsír: 2.8 g
    • Telített: 0.7 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.8 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.9 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 43 mg
  • Koleszterin: 58 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Harcsa

1. Harcsapaprikás: friss harcsa filé darabokat pároljunk meg hagymával, majd adjunk hozzá paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük ízlés szerint, majd tálaljuk rizzsel vagy krumplipürével.

2. Harcsa leves: főzzünk egy alaplevet zöldségekből, majd adjunk hozzá harcsa filé darabokat és főzzük puhára. Fűszerezzük ízlés szerint, majd tálaljuk friss kenyérrel.

3. Harcsa sütőben: tegyük a harcsa filéket egy sütőedénybe, majd adjunk hozzá zöldségeket és fűszereket. Süssük 180 fokon kb. 20-25 percig, majd tálaljuk friss salátával.

4. Harcsa rakott krumplival: szeleteljünk krumplit és harcsa filét, majd rétegezzük őket egy sütőedénybe. Adjunk hozzá tejfölt, sajtot és fűszereket, majd süssük 180 fokon kb. 30-35 percig.

5. Harcsa saláta: vágjunk apróra harcsa filét, majd keverjük össze salátalevelekkel, paradicsommal és uborkával. Öntsünk rá olívaolajat és citromlevet, majd fűszerezzük ízlés szerint.

Ajánló

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben