Galambborsó (főtt)

2023. március 21.

A galambborsó (Cajanus cajan) egy hüvelyes növény, amelynek főtt borsói széles körben használatosak a világ különböző részein, különösen Ázsiában és Afrikában. Gazdag fehérjében és rostban, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például segíthet a vércukorszint szabályozásában és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Galambborsó (főtt) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 121 kcal
  • Fehérje: 6.8 g
  • Zsír: 0.4 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.2 g
  • Szénhidrát: 16.6 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 6.7 g
  • Nátrium: 5 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 22

Ételek, amiben van Galambborsó (főtt)

1. Saláta galambborsóval, paradicsommal és uborkával
2. Galambborsó főzelék húsos raguval
3. Galambborsó curry csirkemellel és rizzsel
4. Galambborsó leves zöldségekkel és tésztával
5. Galambborsó fasírt paradicsomos szósszal és sült krumplival

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben