Fésűkagyló

2023. március 21.

A fésűkagyló (Pecten maximus) egy tengeri kagylófaj, amelynek héja kerek és lapos. A fésűkagyló húsa finom és ízletes, és gyakran használják a tenger gyümölcseinek elkészítéséhez. A fésűkagylók fontosak a tengeri ökoszisztémában, mivel szűrik a vizet és táplálékot biztosítanak más állatoknak.

Fésűkagyló kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 69 kcal
  • Fehérje: 12.1 g
  • Zsír: 0.5 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.1 g
  • Szénhidrát: 3.2 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 392 mg
  • Koleszterin: 24 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Fésűkagyló

1. Fésűkagyló saláta, friss zöldségekkel és citromos öntettel.
2. Fésűkagyló leves, zöldségekkel és fűszerekkel ízesítve.
3. Fésűkagyló spagetti, paradicsomos szósszal és friss bazsalikommal.
4. Fésűkagyló rizottó, parmezán sajttal és fehérborral ízesítve.
5. Fésűkagyló grill, fokhagymás vajjal és friss citrommal tálalva.

Ajánló

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben