Az étkezési paprika (Capsicum annuum) egy zöldség, amelynek számos fajtája van, és általában édes vagy csípős ízű. A paprika magas C-vitamin- és karotinoidtartalmának köszönhetően számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például támogatja az immunrendszert és csökkenti a gyulladást.
Étkezési paprika kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 27 kcal
- Fehérje: 1.0 g
- Zsír: 0.2 g
- Telített: 0 g
- Egyszeresen telítetlen: 0 g
- Többszörösen telítetlen: 0 g
- Szénhidrát: 5.4 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.9 g
- Nátrium: 2 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 0-55
Ételek, amiben van Étkezési paprika
1. Paprikás krumpli: A paprikás krumpli egy hagyományos magyar étel, amelyben a paprika az egyik fő alapanyag. A krumpli mellett a paprika adja az étel jellegzetes ízét és színét is.
2. Töltött paprika: A töltött paprika szintén egy nagyon népszerű magyar étel, amelyben a paprika a fő alapanyag. A paprikát töltik meg darált hússal, rizzsel és egyéb zöldségekkel, majd sütik vagy főzik.
3. Paprikás csirke: A paprikás csirke egy másik hagyományos magyar étel, amelyben a paprika az egyik fő alapanyag. A csirkét paprikás szósszal készítik el, amelyben a paprika adja az ízt és a színt.
4. Paprikás hal: A paprikás hal egy másik nagyon finom étel, amelyben a paprika az egyik fő alapanyag. A halat paprikás szósszal készítik el, amelyben a paprika adja az ízt és a színt.
5. Paprikás gomba: A paprikás gomba egy vegetáriánus étel, amelyben a paprika az egyik fő alapanyag. A gombát paprikás szósszal készítik el, amelyben a paprika adja az ízt és a színt.