Étkezési paprika

2023. március 21.

Az étkezési paprika (Capsicum annuum) egy zöldség, amelynek számos fajtája van, és általában édes vagy csípős ízű. A paprika magas C-vitamin- és karotinoidtartalmának köszönhetően számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például támogatja az immunrendszert és csökkenti a gyulladást.

Étkezési paprika kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 27 kcal
  • Fehérje: 1.0 g
  • Zsír: 0.2 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 5.4 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.9 g
  • Nátrium: 2 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Étkezési paprika

1. Paprikás krumpli: A paprikás krumpli egy hagyományos magyar étel, amelyben a paprika az egyik fő alapanyag. A krumpli mellett a paprika adja az étel jellegzetes ízét és színét is.

2. Töltött paprika: A töltött paprika szintén egy nagyon népszerű magyar étel, amelyben a paprika a fő alapanyag. A paprikát töltik meg darált hússal, rizzsel és egyéb zöldségekkel, majd sütik vagy főzik.

3. Paprikás csirke: A paprikás csirke egy másik hagyományos magyar étel, amelyben a paprika az egyik fő alapanyag. A csirkét paprikás szósszal készítik el, amelyben a paprika adja az ízt és a színt.

4. Paprikás hal: A paprikás hal egy másik nagyon finom étel, amelyben a paprika az egyik fő alapanyag. A halat paprikás szósszal készítik el, amelyben a paprika adja az ízt és a színt.

5. Paprikás gomba: A paprikás gomba egy vegetáriánus étel, amelyben a paprika az egyik fő alapanyag. A gombát paprikás szósszal készítik el, amelyben a paprika adja az ízt és a színt.

Ajánló