Az Erzsébet kenyér egy hagyományos magyar kenyér, amelyet rozslisztből, búzalisztből, vízből, sóból és élesztőből készítenek. A kenyér nevét Erzsébet királynéról kapta, aki a 19. században adományozta a kenyérgyártóknak az első kenyérsütő kemencéket. A kenyér íze és állaga nagyon finom és tápláló.
Erzsébet kenyér kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 246 kcal
- Fehérje: 7.0 g
- Zsír: 1.0 g
- Telített: 0 g
- Egyszeresen telítetlen: 0 g
- Többszörösen telítetlen: 0 g
- Szénhidrát: 50.0 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 0 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index
Ételek, amiben van Erzsébet kenyér
1. Erzsébet kenyér pirítós
2. Erzsébet kenyér szendvics sonkával és sajttal
3. Erzsébet kenyér ropogós saláta
4. Erzsébet kenyér krémes gombaleves
5. Erzsébet kenyér bundáskenyér tojással és sonkával