Erzsébet kenyér

2023. március 21.

Az Erzsébet kenyér egy hagyományos magyar kenyér, amelyet rozslisztből, búzalisztből, vízből, sóból és élesztőből készítenek. A kenyér nevét Erzsébet királynéról kapta, aki a 19. században adományozta a kenyérgyártóknak az első kenyérsütő kemencéket. A kenyér íze és állaga nagyon finom és tápláló.

Erzsébet kenyér kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 246 kcal
  • Fehérje: 7.0 g
  • Zsír: 1.0 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0 g
  • Szénhidrát: 50.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 0 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index

Ételek, amiben van Erzsébet kenyér

1. Erzsébet kenyér pirítós
2. Erzsébet kenyér szendvics sonkával és sajttal
3. Erzsébet kenyér ropogós saláta
4. Erzsébet kenyér krémes gombaleves
5. Erzsébet kenyér bundáskenyér tojással és sonkával

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben