Édesvízi rák

2023. március 21.

Az édesvízi rák (Astacus astacus) egy édesvízi rákfajta, amely Európában és Ázsiában honos. A rák húsa finom és tápláló, és sokféle módon elkészíthető, például főzve, grillezve vagy sült formában. Az édesvízi rák fontos forrása lehet a fehérjének és más tápanyagoknak.

Édesvízi rák kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 77 kcal
  • Fehérje: 15.9 g
  • Zsír: 0.9 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.1 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.2 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 58 mg
  • Koleszterin: 114 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Édesvízi rák

1. Rákfőzelék: friss édesvízi rákból készült főzelék, amelyet általában tejföllel és petrezselyemmel ízesítenek.
2. Rák saláta: friss salátalevelekre helyezett, főtt édesvízi rákból készült saláta, amelyet általában citromlével és olívaolajjal ízesítenek.
3. Rák leves: friss édesvízi rákból készült leves, amelyet általában zöldségekkel és fűszerekkel ízesítenek.
4. Rák tészta: friss tésztával és főtt édesvízi rákkal készült étel, amelyet általában paradicsomos szósszal és fokhagymával ízesítenek.
5. Rák rizottó: rizsből és főtt édesvízi rákból készült étel, amelyet általában fehérborral és sajttal ízesítenek.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben