Csiperkegomba

2023. március 21.

A csiperkegomba (Agaricus bisporus) egy ehető gomba, amelyet széles körben termesztenek és fogyasztanak világszerte. A csiperkegomba gazdag fehérjében, rostban és vitaminokban, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például segíthet a vércukorszint szabályozásában és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Csiperkegomba kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 22 kcal
  • Fehérje: 3.1 g
  • Zsír: 0.3 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.2 g
  • Szénhidrát: 2.3 g
    • Cukor: 2 g
  • Rost: 1.0 g
  • Nátrium: 5 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Csiperkegomba

1. Csiperkegombás rántott hús
2. Csiperkegombás rizottó
3. Csiperkegombás gombapörkölt
4. Csiperkegombás leves
5. Csiperkegombás tészta

Ajánló

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben