Cékla

2023. március 21.

A cékla (Beta vulgaris) egy gumós zöldség, amelyet általában vörös vagy sárga színű gyökérzet jellemzi. A cékla gazdag antioxidánsokban és ásványi anyagokban, például vasban és mangánban, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például a vérnyomás csökkentésével és az immunrendszer erősítésével.

Cékla kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 43 kcal
  • Fehérje: 1.6 g
  • Zsír: 0.2 g
    • Telített: 0 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.1 g
  • Szénhidrát: 6.8 g
    • Cukor: 6.8 g
  • Rost: 2.8 g
  • Nátrium: 78 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 64

Ételek, amiben van Cékla

1. Céklás saláta: friss salátalevelekkel, céklával, dióval és kecskesajttal.
2. Céklakrémleves: céklával, hagymával, fokhagymával, tejszínnel és zöldségalaplével.
3. Céklás tészta: friss tésztával, céklával, fokhagymával, olívaolajjal és parmezán sajttal.
4. Céklás rizottó: rizzsel, céklával, hagymával, fokhagymával, fehérborral és parmezán sajttal.
5. Céklás smoothie: céklával, almával, banánnal, spenóttal és mandulatejjel.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben