Bulgur (száraz)

2023. március 21.

A bulgur egy olyan gabonaféle, amelyet általában búzából készítenek. A búzát először megfőzik, majd megszárítják és durvára őrlik. A bulgurt gyakran használják saláták, levesek és főételek készítéséhez. Magas rost- és fehérjetartalma miatt egészséges ételnek számít.

Bulgur (száraz) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 342 kcal
  • Fehérje: 12.3 g
  • Zsír: 1.3 g
    • Telített: 0.2 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.2 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.5 g
  • Szénhidrát: 75.8 g
    • Cukor: 0.4 g
  • Rost: 12.5 g
  • Nátrium: 17 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 48

Ételek, amiben van Bulgur (száraz)

1. Bulgur saláta: friss zöldségekkel, citrommal és olívaolajjal ízesítve.
2. Bulgur fasírt: húspogácsa helyett bulgurból, zöldségekből és fűszerekből készítve.
3. Bulgur leves: zöldségekkel és húsokkal főzve, ízlés szerint fűszerezve.
4. Bulgur piláf: hagymával, fokhagymával és fűszerekkel ízesített bulgur, amelyet húsokkal vagy zöldségekkel tálalnak.
5. Bulgur saláta tekercs: friss zöldségekkel és bulgurral töltött tekercs, amelyet szójaszósszal vagy más ízesítővel tálalnak.

Ajánló