Bulgur (száraz)

2023. március 21.

A bulgur egy olyan gabonaféle, amelyet általában búzából készítenek. A búzát először megfőzik, majd megszárítják és durvára őrlik. A bulgurt gyakran használják saláták, levesek és főételek készítéséhez. Magas rost- és fehérjetartalma miatt egészséges ételnek számít.

Bulgur (száraz) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 342 kcal
  • Fehérje: 12.3 g
  • Zsír: 1.3 g
    • Telített: 0.2 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.2 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.5 g
  • Szénhidrát: 75.8 g
    • Cukor: 0.4 g
  • Rost: 12.5 g
  • Nátrium: 17 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 48

Ételek, amiben van Bulgur (száraz)

1. Bulgur saláta: friss zöldségekkel, citrommal és olívaolajjal ízesítve.
2. Bulgur fasírt: húspogácsa helyett bulgurból, zöldségekből és fűszerekből készítve.
3. Bulgur leves: zöldségekkel és húsokkal főzve, ízlés szerint fűszerezve.
4. Bulgur piláf: hagymával, fokhagymával és fűszerekkel ízesített bulgur, amelyet húsokkal vagy zöldségekkel tálalnak.
5. Bulgur saláta tekercs: friss zöldségekkel és bulgurral töltött tekercs, amelyet szójaszósszal vagy más ízesítővel tálalnak.

Ajánló

Okra

Az okra vagy bámia (Abelmoschus esculentus) a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Okra kalória táblázat...

bővebben

Neufchatel sajt

A Neufchatel sajt egy francia eredetű, puha sajt, amelyet tehéntejből készítenek. Általában krémes, enyhén savanykás ízű, és kiválóan alkalmas...

bővebben

Oposszumhús

Az oposszumhús az oposszum nevű erszényes állat húsa. Az oposszumhús fogyasztása népszerű az Egyesült Államok déli részén, de más országokban is...

bővebben