A bulgur egy olyan gabonaféle, amelyet általában búzából készítenek. A búzát először megfőzik, majd megszárítják és durvára őrlik. A bulgurt gyakran használják saláták, levesek és főételek készítéséhez. Magas rost- és fehérjetartalma miatt egészséges ételnek számít.
Bulgur (száraz) kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 342 kcal
- Fehérje: 12.3 g
- Zsír: 1.3 g
- Telített: 0.2 g
- Egyszeresen telítetlen: 0.2 g
- Többszörösen telítetlen: 0.5 g
- Szénhidrát: 75.8 g
- Cukor: 0.4 g
- Rost: 12.5 g
- Nátrium: 17 mg
- Koleszterin: 0 mg
- Glikémiás Index: 48
Ételek, amiben van Bulgur (száraz)
1. Bulgur saláta: friss zöldségekkel, citrommal és olívaolajjal ízesítve.
2. Bulgur fasírt: húspogácsa helyett bulgurból, zöldségekből és fűszerekből készítve.
3. Bulgur leves: zöldségekkel és húsokkal főzve, ízlés szerint fűszerezve.
4. Bulgur piláf: hagymával, fokhagymával és fűszerekkel ízesített bulgur, amelyet húsokkal vagy zöldségekkel tálalnak.
5. Bulgur saláta tekercs: friss zöldségekkel és bulgurral töltött tekercs, amelyet szójaszósszal vagy más ízesítővel tálalnak.