Borjúlép

2023. március 21.

A borjúlép a borjú lábának alsó részéből készült húsos, csontos rész. Gyakran használják levesek és pörköltek készítéséhez, és gazdag kollagéntartalmának köszönhetően előnyös hatással lehet az ízületekre és a bőrre.

Borjúlép kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 98 kcal
  • Fehérje: 18.3 g
  • Zsír: 2.2 g
    • Telített: 0.7 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0.6 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.2 g
  • Szénhidrát: 0.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 0.0 g
  • Nátrium: 97 mg
  • Koleszterin: 340 mg
  • Glikémiás Index: 0

Ételek, amiben van Borjúlép

1. Borjúlép alapú húsleves
2. Borjúlép alapú raguleves
3. Borjúlép alapú gulyásleves
4. Borjúlép alapú pörkölt
5. Borjúlép alapú tokány

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben