A borjúlép a borjú lábának alsó részéből készült húsos, csontos rész. Gyakran használják levesek és pörköltek készítéséhez, és gazdag kollagéntartalmának köszönhetően előnyös hatással lehet az ízületekre és a bőrre.
Borjúlép kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 98 kcal
- Fehérje: 18.3 g
- Zsír: 2.2 g
- Telített: 0.7 g
- Egyszeresen telítetlen: 0.6 g
- Többszörösen telítetlen: 0.2 g
- Szénhidrát: 0.0 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 97 mg
- Koleszterin: 340 mg
- Glikémiás Index: 0
Ételek, amiben van Borjúlép
1. Borjúlép alapú húsleves
2. Borjúlép alapú raguleves
3. Borjúlép alapú gulyásleves
4. Borjúlép alapú pörkölt
5. Borjúlép alapú tokány