A borjúlábszár a borjú lábának alsó része, amelyet általában lassú tűzön főznek, hogy puhává és ízletessé váljon. A borjúlábszár magas fehérjetartalmú és alacsony zsírtartalmú élelmiszer, amely számos fontos tápanyagot tartalmaz, például vasat és cinket.
Borjúlábszár kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 94 kcal
- Fehérje: 19.8 g
- Zsír: 1.6 g
- Telített: 0.6 g
- Egyszeresen telítetlen: 0.8 g
- Többszörösen telítetlen: 0.1 g
- Szénhidrát: 0.0 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 109 mg
- Koleszterin: 62 mg
- Glikémiás Index: 0
Ételek, amiben van Borjúlábszár
1. Borjúlábszárból készült raguleves
2. Sült borjúlábszár rozmaringos burgonyával
3. Borjúlábszárból készült pörkölt savanyú káposztával
4. Borjúlábszárból készült ragu tésztával
5. Borjúlábszárból készült tokány zöldséges rizzsel