A báránylábszár a bárány hátulsó lábának alsó része, amelyet általában lassú főzéssel készítenek, hogy a hús puha és ízletes legyen. A bárányhús magas fehérje- és vasforrás, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például segíthet a vérszegénység kezelésében és az immunrendszer erősítésében.
Báránylábszár kalória táblázat
Kalória és tápérték adatok
- Energia: 120 kcal
- Fehérje: 21.1 g
- Zsír: 3.3 g
- Telített: 1.2 g
- Egyszeresen telítetlen: 1.3 g
- Többszörösen telítetlen: 0.3 g
- Szénhidrát: 0.0 g
- Cukor: 0 g
- Rost: 0.0 g
- Nátrium: 79 mg
- Koleszterin: 69 mg
- Glikémiás Index: 0
Ételek, amiben van Báránylábszár
1. Báránylábszárral készült ragu
2. Báránylábszárral töltött paprika
3. Báránylábszárral készült leves
4. Báránylábszárral készült curry
5. Báránylábszárral készült pörkölt