Bab (konzerv)

2023. március 21.

A bab (Phaseolus vulgaris) konzerv egy tartósított élelmiszer, amelyet a babhüvelyekből készítenek. A bab magas fehérje- és rosttartalmú, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például segíthet a vércukorszint szabályozásában és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Bab (konzerv) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 114 kcal
  • Fehérje: 7.4 g
  • Zsír: 0.4 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.2 g
  • Szénhidrát: 16.1 g
    • Cukor: 1.4 g
  • Rost: 4.9 g
  • Nátrium: 177 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 29

Ételek, amiben van Bab (konzerv)

1. Babgulyás: bab, hús, paprika, paradicsom, hagyma, fűszerek
2. Babos saláta: bab, paradicsom, uborka, hagyma, olívaolaj, citromlé
3. Babos chili con carne: bab, darált hús, paradicsom, paprika, hagyma, fűszerek
4. Babos lecsó: bab, paprika, paradicsom, hagyma, fűszerek
5. Babos rakott tészta: bab, tészta, hús, paradicsom, sajt, fűszerek

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben