Bab (főtt)

2023. március 21.

A főtt bab (Phaseolus vulgaris) egy hüvelyes növény, amelynek magjai széles körben használatosak az étkezésben. A bab magas fehérje- és rosttartalmú, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például csökkenti a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatát.

Bab (főtt) kalória táblázat

Kalória és tápérték adatok

  • Energia: 118 kcal
  • Fehérje: 8.3 g
  • Zsír: 0.4 g
    • Telített: 0.1 g
    • Egyszeresen telítetlen: 0 g
    • Többszörösen telítetlen: 0.1 g
  • Szénhidrát: 14.0 g
    • Cukor: 0 g
  • Rost: 7.0 g
  • Nátrium: 2 mg
  • Koleszterin: 0 mg
  • Glikémiás Index: 0-55

Ételek, amiben van Bab (főtt)

1. Babgulyás: főtt bab, hús, paprika, paradicsom, hagyma és fűszerek keveréke.
2. Babfőzelék: főtt bab, tejföl, liszt, hagyma és fűszerek keveréke.
3. Babos saláta: főtt bab, paradicsom, uborka, hagyma és olívaolaj keveréke.
4. Babos leves: főtt bab, zöldségek, hús és fűszerek keveréke.
5. Babos tészta: főtt bab, tészta, paradicsom, hagyma és fűszerek keveréke.

Ajánló

Olívaolaj

Az olívaolaj az olíva (Olea europaea) gyümölcséből kinyert növényi olaj, amelyet főként étkezési célokra használnak. Olívaolaj kalória táblázat...

bővebben

Olívabogyó (konzerv)

Az olívabogyó (Olea europaea) egy olyan gyümölcs, amelyet általában konzervként kínálnak. Gazdag egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban,...

bővebben

Olasz kenyér

Az olasz kenyér (pane italiano) hagyományosan keményítőben gazdag, ropogós héjú, puha belsejű kenyér, amelyet olívaolajjal és fokhagymával is...

bővebben